Alliantie Gezondheidszorg op Maat

Als zorgprofessional zet je de mens centraal. Aandacht voor verschillen in geslachtskenmerken, genderidentiteit en expressie, seksuele oriëntatie en leeftijd maken dat je optimaal kunt bijdragen aan het herstel en welzijn van de individuele patiënt of cliënt. In de spreekkamer is het belangrijk dat de zorgverlener er niet van uitgaat dat iemand hetero en cisgender is en open vragen stelt. Toch is deze benadering nog lang niet vanzelfsprekend. Daarom zijn WOMEN Inc., Rutgers en COC de Alliantie Gezondheidszorg op Maat gestart. De Alliantie maakt het publiek, de eerstelijns zorgsector en de overheid bewust van de rol die gender, seksuele oriëntatie en levensloop spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan. Dat doen we door het organiseren van bijeenkomsten en congressen, het bundelen en verspreiden van kennis uit onderzoek en met campagnes en lobby.

 

Waar we ons op richten:

  • Weten patiënten/cliënten welke persoonlijke aandacht en zorg op maat ze mogen verwachten van hun zorgprofessional?
  • Wordt er in opleidingen voor zorgprofessionals genoeg aandacht aan zorg op maat besteed?
  • Wordt er genoeg kennis gedeeld tussen zorgprofessionals onderling?
  • Houden richtlijnen en kwaliteitsstandaarden die door zorgprofessionals worden gehanteerd rekening met verschillen in gender, seksuele oriëntatie en levensloop?


De Alliantie is tot stand gekomen met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en loopt van 2018 tot en met 2022.

 

Download de folder 

 

Voor vragen kun je contact opnemen met Laura Struijk van WOMEN Inc., via laura@womeninc.nl of 020-7884231.